Рустам Сагдуллаев

Туғилган йили
1950
Ихтисослиги
Актёр

Таржимаи ҳол

1950 йил 25 июльТошкент шаҳрида туғилган. “Влюбленные”, “Вбой идут один старики” фильмларидан сўнг бутун собиқ Иттифоқда шов-–шув бўлади, халқ чин қалбидан бу актёрни севиб қолган.  1975 йил А.Н.Островский номли Тошкент театр ва рассомлик институтини тугатиб, “Ўзбекфильм” киностудияси актёри лавозимида фаолиятини бошлайди. “Остансья”(1984йил), “Слепые” 10 –қисмли сериал (2001йил) режиссёр сифатида суратга олган. Павель Луспекаев номидаги махсус совринни, "Ладй Луcк " - "Киношок —2010" кинофестивалида. "Дебют" туркумидаги режиссёрлик иши ("Кўзи ожизлар" телесериали) учун Москва халқаро телефильм фестивалининг учинчи даражали дипломи (2001й.) Авлиё Жорж Орденига сазовор бўлган.

Фильмографияси:

2017  йилда “ШТРАФНИК”—

2017 йилда “СЛУЖИЛИ ДВА ТОВАРИЩА”

2015 йилда “ПРИНЦЕССА С СЕВЕРА”

2014 йилда “ГРИГОРИЙ Р”.

2011 йилда “ТИХАЯ ЗАСТАВА”

2004 йилда” ВЛЮБЛЕННЫЕ 2” “ VLYUBLYONNYE 2” 

2002 йилда “СПЕЦНА”З

2002 йилда “ДРОНГО”

1999 йилда “БЕЛЫЙ ТАНЕЦ”

1994 йилда “СЛЕД ЧЕРНОЙ РЫБЫ” 

1994 йилда “КОДЕКС МОЛЧАНИЯ-2”

1991 йилда “СУДНЫЙ ДЕНЬ” SUDNYY DEN  Роль —

1988 йилда “ШОК” (С ЛЮБОВЬЮ И БОЛЬЮ) Роль —

1986 йилда “ТАЙНОЕ ПУТЕШЕСТВИЕ ЭМИРА”

1985 йилда “ЗАЛОЖНИК” 

1985 йилда “ПРОЩАЙ, ЗЕЛЕНЬ ЛЕТА...”

1983 йилда “ДВЕ ГЛАВЫ ИЗ СЕМЕЙНОЙ ХРОНИКИ” 

1981 йилда “ВОТ ВЕРНУЛСЯ ЭТОТ ПАРЕНЬ”

1980 йилда “КАКИЕ НАШИ ГОДЫ!”

1974 йилда “В БОЙ ИДУТ ОДНИ СТАРИКИ”

1974 йилда “НЕЗАБЫТАЯ ПЕСНЯ”

1969 йилда “ВЛЮБЛЕННЫЕ”

1967 йилда “НЕЖНОСТЬ” 

1966  йилда “БЕЛЫЕ, БЕЛЫЕ АИСТЫ”