Хайрулла Сагдиев

Туғилган йили
1940
Ихтисослиги
Актёр

Таржимаи ҳол

Тошкент театр ва рассомчилик санъати йўналишида 1959 — 1963 йилда таҳсил олган. А.Островский номидаги Тошкент театр ва рассомчилик институтини 1963 йилда тамомлаган. 1980 йилда “ЎзССРда хизмат кўрсатган артист”, 1990 йилда “ЎзССР халқ артисти”, 2005 йилда  “Меҳнат шуҳрати” орденига сазовор бўлган.

Фильмографияси:

1969 йилда “Қуёш билан қайтиб келинг” фильмида Жингалак,

1971 йилда “Руш – Мамат”,

1972 йилда “Ташвиш даври” фильмида кафеда бир йигит,

1970 йилда “Семурғ” фильмида Навоий,

 1973 йилда “Чинара” Анвар,

1975 йилда “Ҳошим қандай катта бўлган?” фильмида Ҳошим (Вояга этган) образини яратган.

2000 йилда “Алпомиш”,

2004 йилда “Эгизаклар – Мухтор”,

2007 йилда “Йўқолган одам”,

2007 йилда “Шима — япон капитани”,

2007 йилда “Юрт – туман”,

2008 йилда “Иблис девори”,

 2010 йилда “24 соат” доктор,

2010 йилда – “Тўйнинг уйғониши”,

 2011 йилда – “Учувчи отлар”

971-Шошилиб-Мамат

1972-ташвиш yoshi-кафеда йигит

1970-Семург-Навоий

1973-Чинара-Anwar

1975-Қандай Hashim катта-Hashim еди (катталар)

1976-Инвисиблес

1978-Хоразм афсона-martyred маскҳарабоз

1978 - сенга шаҳар бераман

1981-Акмал, аждарҳо ва Малика-сеҳрли боғбон ("юзинчи")

1984-Акмалнинг янги саргузаштлари-сеҳрли боғбон

1988-Арслан саргузаштлари-қўрқув, сеҳргар Карашах хизматкори